maandag 16 mei 2011

Wat een ontlading

Feest in vak 427!
Na het trauma van de ochtend, bracht ik Daan en Jeroen naar de verjaardag van Jeremy, waar ze gelijk naar boven verdwenen om met de neefjes te spelen. Daarna gingen Hans en ik richting de Arena, om de wedstrijd van het jaar te gaan bekijken. Het was lekker rustig, dus ik kon makkelijk parkeren. Hans liep naar het stadion en ik wachtte even op mijn vaste voetbalmaten, Erik en Onno. Die waren er ook snel en om 14.00 uur waren we al bij vak 427. Daar was de sfeer al geweldig, het was bomvol en je kun proeven dat iedereen zoiets had van: "we gaan dit niet meer uit handen geven, we zullen ze naar de overwinning schreeuwen". Bij het fluitsignaal werd al duidelijk dat dit een speciale wedstrijd ging worden, want waar normaal iedereen gaat zitten, bleef nu iedereen staan en dat bleef ook voor de volgende 95 speelminuten zo (een wat oudere man wilde iedereen weer laten gaan zitten, want hij had toch voor een zitplaats betaald, maar dat was echt onbegonnen werk).

Deze man had wel goed zicht op het Museumplein
Ik hoef niet te vertellen hoe de wedstrijd verliep, want wie er in geïnteresseerd is weet het al en andere mensen zal het verder worst wezen. In vak 427 was het een speciale aangelegenheid, zo bleken de twee mannen voor ons een flinke "apotheek"  ingeslagen te hebben, beginnende met een klein blowtje, daarna een snuifje coke en aan het eind wat XTC pillen, want ze moesten nog de hele nacht door. Dat een van de mannen zijn zoon van een jaar of acht bij zich had, scheen niet echt uit te maken....ongelofelijk. Veel beter was de blijdschap die zich van het vak meester maakte bij de doelpunten van Ajax. Bij ieder doelpunt rolde iedereen over elkaar heen en bij het tegendoelpunt van Twente was het even elkaar steunen in een zenuwachtige periode. Na het fluitsignaal was er een ongelofelijke ontlading, en braken volwassen mannen in huilen van vreugde uit. Er werd erg hard geschreeuwd en meegezongen met de overwinningsliederen (ik ben er nog schor van, en Ben Saunders met bolhoed deed het ook wel aardig :-)) en ik denk dat de tatoeëerders in het hele land overuren moeten draaien, want in het vak bleken heel veel mensen deze week langs te gaan om hun tatoeages luister bij te zetten door een derde ster erbij te laten zetten.

's Avonds thuis op de bank in de kimono verder alle analyses bekeken en alle doelpunten ongeveer 101 keer gezien. Dat bleef toch genieten. En wat niet tegenwerkte, een van mijn eerste afspraken de dag na de wedstrijd was met een wijze uit het Oosten die fan is van Twente.....:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten