zaterdag 21 mei 2011

Op stap met Daantje

Ook Daan kreeg een ijsje als snoepje!
Nadat gisteren Daan op stap was geweest met AnnaSofie, was het vandaag de beurt aan Jeroen om de hort op te gaan. Toen we ons vanochtend klaar aan het maken waren om naar turnen te gaan, belde Gunny, de moeder van een van Jeroen zijn beste vrienden Aniek, of Jeroen misschien zin had om mee te gaan naar AviFauna. Nou, daar had Jeroen wel zin in, dus hij ging fijn met Aniek eerst naar turnen en daarna gelijk door naar Alphen aan de Rijn. Ik bleef daarom alleen met Daan achter en hadden we de zelfde vraag als gisteren met Jeroen: wat te doen. Daar had Daan een goed antwoord op, namelijk: wat dacht je ervan als we thuis bleven en dat ik met mjn Star Wars Lego ga spelen. Dat was niet helemaal het goede antwoord, dus iets later gingen we naar Zwanenburg, omdat we beloofd hadden aan Jeroen om voor een gebakje te zorgen als hij terug zou komen. Dat was voor Daan dan weer goed nieuws, want bij het langslopen bij Intertoys, zagen we dat er een nieuw PS3 spel uit was wat hij graag wilde hebben (en waarvan hij zeker wist dat Jeroen ook mee wilde betalen :-)), te weten Lego Pirates of the Carabbean. Zo blijft er toch altijd wat aan de strijkstok hangen. Daarna aten we gezellig thuis een broodje en ging Daan idd met zijn Star Wars Lego spelen, maar om een uur of half vier vertrokken we weer even naar de Jordaan, om daar sushi te halen bij Sugoi!, want dat hadden we met Gunny en Edward afgesproken, zodat we gelijk aan konden vallen wanneer ze met Jeroen terug kwamen.

Sushi en soesie!
Volgens mij was er een nieuwe bezetting in Sugoi!, maar dat deed aan de kwaliteit niets af. Na een korte ronde in de Jordaan onder andere met een loopje over de Noordermarkt en de Italiaanse specialiteiten winkel Basilico
(waar ik nog was San Pellegrino mee nam), wilde Daan natuurlijk zijn snoepje hebben, en net als voor Jeroen werd het deze keer een ijsje. Deze keer waren we bij L-Arcobaleno, waar Daan een beker met voornamelijk chocolade en noten smaken nam en ik, om de keel te koelen, een selectie sorbet ijs nam. Zeker ook niet slecht, maar geen Garrone. Toen we thuis kwamen konden we nog heerlijk op de lounge bank in de zon zitten. Zo rond een uur of half zeven waren de avifauna gangers weers terug en werd het tijd voor sushi en soesie (deze laatste speciaal voor Jeroen en Daan, die toch liever een slagroom soesje hebben dan de sushi van de Japanner). Met een mooie witte wijn en een San Pellegrino gemaakt van bloed sinaasappels erbij werd het nog erg gezellig in Halfweg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten