zaterdag 13 augustus 2011

Gelateria Caribia

Echt erg goed ijs, maar waar is Ans/
Uit ons vorige bezoek aan Siena hebben we een mooi verhaal overgehouden, waarin Daan met een ijsje op Il Campo stond en door de zon het ijsje erg snel ging smelten, want tegen ons advies in had hij een hoorntje genomen ipv een bekertje (omlijst met een mooie foto die we van Daan nooit meer mogen laten zien :-)).

Wat ons daar ook nog over bijgebleven is, is dat de ijsjes niet alleen erg snel smolten door de grote hitte, maar ook dat ze heerlijk waren. Het bijzondere was dat, ondanks dat we er maar een keer in ons leven geweest zijn en we echt de naam van de ijswinkel niet meer wisten, we toch in een keer naar de Gelateria heen liepen. De naam bleek uiteindelijk Gelateria Caribia te zijn en toen we binnen stapten, herkenden we ook direct de opzet van de winkel weer. De man achter de counter uiteraard niet, want van de vorige keer wisten we nog dat het toen een dame was die ons geholpen had, maar het verloop van personeel zal hier ook niet nul zijn (maar wellicht wel lager dan bij het gemiddelde Indiaase softwarehouse). Het kon dan ook niet anders dan dat we op zijn minst “for old times sake” hier een ijsje zouden verorberen. Maar niet alleen daarvoor, want het ijs bleek nog net zo lekker te zijn als we ons van de vorige keer konden herinneren. Met heerlijke smaken als limoen, groene appel, kiwi, panna cotta en  yoghurt. En Daan? Die had ook van de vorige ervaring geleerd: hij accepteerde het zonder meer dat hij een bekertje kreeg in plaats van een hoorntje.Zo zie je maar: een mens is nooit te oud om te leren, zelfs niet als het een beetje een wijsneus van een jaar of negen is :-).

2 opmerkingen:

  1. Erg knap om probleemloos de ijssalon weer terug te vinden, vooral daar er in Italië meer gelateria te vinden zijn dan restaurants van een bepaalde keten in Amerika.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bedoelt toch niet de keten waar iedereen heen gaat voor beer, burgers and......free internet???

    BeantwoordenVerwijderen