dinsdag 2 augustus 2011

Patison

Gevulde patisons, heerlijk!
Sinds twee weken heb ik er qua voedsel een vast adres bij: De Kwekerij. Ik heb er al eerder over geschreven en ik vind het een top locatie. Via De Kwekerij heb ik nu kennis gemaakt met de patison. Dat is eigenlijk een soort courgette, maar dan in de vorm van een bol. Mooie groente, maar wat moet je nu mee doen? Gelukkig denken de mensen van De Kwekerij daar ook over na, en ze verzorgen dan ook recepten die bij de groente passen. Zo kregen wij het recept voor gevulde partisons, onder andere met heerlijke punt paprika's die ook bij De Kwekerij te koop zijn (daar heeft iemand over nagedacht), geraspte kaas (nemen wij een stukje wilde weide kaas van L'Amuse voor) en heel dun en klein gesneden stukjes ontbijt spek. Dit samen geserveerd met wat basmati rijst en het feest kan beginnen, echt veel lekkerder dan de standaard courgette die de ratatouille in gaat . Ik moet zeggen: bijzonder goed binnen te houden, zeker als Ans ze maakt! Wel even opletten dat je niet te grote patisons hebt, want dan zijn ze lastig gaar te krijgen. Smullen maar!!!

4 opmerkingen:

  1. Ik ben afgelopen weekend ook geweest. Supertip!! Erg mooi zeg die groenten. Ons tomatenmonster heeft zich uitgeleefd! Heerlijke groenten allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Over een weke of vier, komt de oogst van weer nieuwe soorten, waaronder de gele komkommer!! Ik ben erg benieuwd!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gemma Middendorp4 augustus 2011 om 07:39

    dat was het dus wat er dinsdag zo lekker uit zag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He, Gemma, leuk dat je er ook bent!!! Bedankt voor de eerste zwemlessen van Jeroen!!!

    BeantwoordenVerwijderen